Полная версия сайта Мобильная версия сайта

Куфар, якi не мае кошту. Наш куфар.

Vrednaya_Julietta аватар

 

Жадалi лi вы знайсцi куфар з скарбам, якi  не пажадаешь прадаць?  Куфар гэты вялiкi, цяжкi, але яго трэба дастаць на паверхню, потым адчынiць, а далей ты зразумеешь,  што знайшоў самае лепшае  i  важнае для сябе. 

Тое, што ўяўляе сабой безкаштоуны сэнс....... Тое, што  падае на самае дно,  цi нехта жадае схаваць, а можа i знiшчыць назаўседы.  Бо груз гэты цяжкi,  цэнны i  не для усiх.  А непатрэбнае, брыдкае Нешта,  нiколi не патрапiць на дно, яно растворыцца, змяшаецца i калi -некалi зробiць ўплыу.

Калi гэты куфар выцягнешь i адчынеш, ён здзівіць,  паведамiць шмат аб чым, навучыць, дазволiць адчуваць гонар, радасць.....Наша краiна  нагадвае мне гэты куфар, цяжкi i  вялiкi,  нехта запамятавал, а нехта робiць  спробу знайсцi i адчынiць яго, так i тут.

Брудны ўплыу не дае магчымасцi ўбачыць скарб. Мало хто пажадае зiрнуць ў бруд. Але гэта зусiм не цяжка.   Паверхня-гэта абманка, не болей за гэта. Наша мова, гiстрыя, культура, самабытнасць-пакуль усё  вельмi павольна падае на дно  i жадае таго часу, калi ўсяму гэтаму не дадуць магчымасцi зваліцца,  выцягнуць на паверхню, адкрыюць........ i яно  яскрава i моцна ўнясе сэнс і нас самiх у наша  жыццё. 

 

Комментарии

Всего комментариев (12) Последнее сообщение
Larysa аватар

Рыжая Лисица аватар

а где перевод?

 

Рыжая Лисица аватар

Хотели ли вы найти сундук с сокровищами, который не пажадаешь продать? Сундук этот большой, тяжелый, но его надо достать на поверхность, потом открыть, а дальше ты зразумеешь, что нашел самое лучшее i важное для себя. То, что представляет собой Бесплатная смысл ....... То, что падает на самое дно, или кто-то хочет скрыть, а может i уничтожить навсегда. Ведь груз этот тяжелый, ценный i не для всех. А ненужное, гадкое то, никогда не попадет на дно, оно растворится, смешается i когда-некогда сделает влияние. Если этот сундук выцягнешь i открывал, он удивит, сообщить о многом, научить, позволит чувствовать гордость, радость ..... Наша страна напоминает мне этот сундук, тяжелый i большой, кто-то запамятавал, а кто-то делает попытку найти i открыть его, так i здесь. Грязный влияние не позволяет увидеть сокровища. Мало кто захочет взглянуть в грязь. Но это совсем не трудно. Поверхность-это обманка, не больше сего. Наш язык, гiстрыя, культура, самобытность-пока все очень медленно падает на дно i желает того времени, когда всему этому не дадут возможности упасть, вытащить на поверхность, откроют ........ i оно ярко i сильно внесет смысл и нас самих в нашу жизнь.

Рыжая Лисица аватар

перевела

всё равно фигня какая то

zoloto аватар

Не понимаешь - шагом марш из Беларуси. 

Amadeo аватар

 Это уже к автору вопросы. Хотя мне тоже не совсем понятны такие ассоциации с культурным наследием. Культура, язык либо живы, то есть активно используются в повседневной жизни, либо - экспонат в музее. И чем дольше все это будешь хранить, тем больше оно будет покрываться пылью, приходить в негодность и становится все менее понятным новым поколениям.

Vrednaya_Julietta аватар

Сэнс пераклада i сапраўднага тэкста на мове носьбiта, заўседы будзе маць вялiкае адрозненне. Нiколi пераклад не дасць магчымасць адчуваць тое, што пажадаў казаць аўтар. 

Amadeo аватар

То есть вы, априори, исключаете из числа ваших читателей тех, кто не может понять текст в оригинале?  А так ли важно в данном конкретном случае буквальное, точное понимание каждого слова (не рецепт лекарства, ведь). Мне казалось, что более важно настроение и суть... (Я зразумела і без перакладу. Але не аб гэтым размова...)

Vrednaya_Julietta аватар

Я настрой,  сэнс i мала на увазе. Я паспрабую растлумачыць. Напрыклад, "Людзi на балоце" я пажадаю прачытаць на беларускай , а не на рускай мове. Можа я на рускай лепей буду  ўспрымаць  i разумець, але ж не адчую таго самага каларыту.

Хто зразумее, той зразумее тое, што я напiсала. Хэта iдзе ад душы, а калi не зразумеюць, то што ж я зраблю? Хіба што пераклад, але будзе ўжо не тое. 

fucsia аватар

и  мне  больно

#
Система Orphus